1. Jak bys popsal svůj balík? 

Zamknout soupeře a nepustit.

2. Jak ses připravoval na turnaj? Měl jsi nějaké změny v balíčku na poslední chvíli? 

V pátek večer s Big Footem a Honzou Trdlou. Přidal jsem tam Ura a bylo to znát.

3. Jak se ti hrálo a co byl tvůj nejtěžší či naopak nejlepší matchup?

Hrálo se dobře, fajn prostředí. O nejlehčím či nejtěžším se nedá moc hovořit, všichni soupeři byli nepříjemní. Postupně jsem měl Kytheona, Grenza, Kalamax, Klothys, Leovolda a Thrasiose s Tymnou. Z těchto šesti mě asi nejvíce proháněl David Čihák s Kalamax. A Vojtův Grenzo a jeho armáda byla také velice nepříjemná.

4. Poděl se s námi prosím o jednu či více zajímavých her, co jsi odehrál na turnaji.

Asi nejzajímavější situace byla v semifinále proti Václavu Myšákovi, kdy jsem měl na stole Leovolda a Ashiok, Dream Render. Václav ponejprve zahrál brainstorm. Poté, co z ruky bez líznutí položil dvě karty na vršek knihovny, oznámil aktivaci Scalding Tarn, vzápětí co si uvědomil Ashioka, tak oznámil, že jdeme na další hru. Škoda, že jsem nakonec prohrál na dvakrát stejné kombo, karty jsem neměl špatné. 

5. Co si myslíš o novém banlistu? Je něco co myslíš že by jsi změnil?

Nový banlist dle mého úplně promyšlený nebyl, Cavern a Wasteland jsou podle mě základní stavební balíčky každého duel commander decku. A na Gifts Ungiven jsem jednu hru s Václavem prohrál, takže co k tomu říct více. Uvidíme, kam povedou další kroky Duel commanderu pod vedením Frantíků 🙂